Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

ΜΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ…….


Οι υποψήφιοι ετοιμάζονται με εντατικούς ρυθμούς για τις δημοτικές εκλογές του 2010. Γνωστός πολιτευτής εκ Φλαμπούρου, ενώ δοκιμάζει το επίσημο ρούχο που θα φορέσει τη μέρα των εκλογών.

ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Τo blog αυτό δημιουργήθηκε με μια φιλοδοξία. Να αποτελέσει βήμα ελεύθερου ανεμπόδιστου διάλογου νηφάλιου και ειλικρινή ανάμεσα σε πολίτες.Είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία. Και ο υπεύθυνος έχει αυτοδεσμευτεί ότι στο μέτρο που τον αφορά ο διάλογος αυτός να γίνεται χωρίς ύβρεις ψέματα και συκοφαντίες.
Όσοι λοιπόν σκέφτονται «να βγάλουν απωθημένα» βρίζοντας εκ του ασφαλούς από το βήμα αυτό θα απαγοητευτούν. Τέτοια δυνατότητα δεν θα τους δοθεί.
Δεν είμαστε κάτοχοι της μεγάλης αλήθειας και κάθε αλήθειας εν γένει. Όμως σχόλια που βρίζουν, είναι εμπαθή, κάνουν φασιστική ή άλλη χοντροκομμένη προπαγάνδα, υποκινούν σε καταστάσεις και επιτίθενται ανώνυμα και δυσφημιστικά εναντίον δημόσιων ή μη προσώπων θα κόβονται

Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

ΔΕΝ ΤΣΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ......



















26 μήνες συμπλήρωσε στη δημοτική αρχή η κ.Μήκα και η παράταξή της. Μια πρώτη εκτίμηση.ΔΕΝ ΤΣΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ. Στους πολίτες του Δήμου καταγράφεται πλέον μια αυξανόμενη δυσφορία και απογοήτευση για την γενικότερη .Βλέπουν το περιβάλλον της ζωής τους να υποβαθμίζεται συνεχώς, νοιώθουν ανασφαλείς, χωρίς προοπτικές για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Αυτό δεν αφορά ασφαλώς κυρίως την δημοτική αρχή. Η κρίση στην αγορά, η ανασφάλεια, η ανεργία, η φτώχια και η ρήξη της κοινωνικής συνοχής επαναφέρουν τους εφιάλτες της μετανάστευσης, του ξενιτεμού νέων ανθρώπων σε μεγαλύτερα αστικά κέντρα, της μείωσης του πληθυσμού, πόρων, δραστηριοτήτων και προοπτικών. Με μια Κυβέρνηση, αποδυναμωμένη, βουτηγμένη σε σκάνδαλα και βαθιά κρίση, που αδυνατεί να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση και οι τοπικές κοινωνίες, η τοπική αρχή που εξελέγη με σημαία την ΑΝΑΝΕΩΣΗ απογοητεύει.
Χωρίς πρωτοβουλίες χωρίς ενέργεια χωρίς συλλογικότητα. Με μια πλειοψηφία που αλληλοσπαράσσεται και φυλλορροεί, αρκείται να εξαντλεί την ενέργεια της σε καβγαδάκια εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου, με την αντιπολίτευση. Μια αντιπολίτευση ομογάλακτη και ομοούσια με την πλειοψηφία. Ανίψια τα περισσότερα του ίδιου θείου είναι....…..
Μια από τα ίδια λοιπόν των τελευταίων χρόνων. Μεγάλα λόγια, ψεύτικες υποσχέσεις, ανεκπλήρωτα όνειρα!
Πιστεύουμε ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή εργάζεται σε λάθος κατεύθυνση με λάθος πολιτική, γιατί οι επιλογές της δεν αποδίδουν έργο στην κοινωνία. Είναι εγκλωβισμένη και δέσμια μιας συντηρητικής συμψηφιστικής λογικής. Όμως Δήμος μας θα πρέπει σε τέτοιες συγκυρίες να αναλάβει το ρόλο που υπηρετεί, να στηρίξει τους πολίτες, προσφέροντας έργο και δράσεις με κοινωνικό και ανταποδοτικό περιεχόμενο.
Δεν είναι ανανέωση αυτή κ. Μήκα
ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ:
Σύγκρουση με την τοπική κομματική νομεκλατούρα,
Σύγκρουση με την βαρωνιακή νοοτροπία ότι ο Λαός χρωστάει πολλά σε κάποιους, οι οποίοι παραμένουν γαντζωμένοι και απομυζούν τη δύναμη του .
Σύγκρουση με την εξουσιαστική παράνοια που γεννά διαφθορά, διαπλοκή και αγκυλώσεις.
Σύγκρουση με την αντίληψη ότι η συμμετοχή στα κοινά εστιάζεται στην εξυπηρέτηση μικροπολιτικών ή προσωπικών συμφερόντων.
Σύγκρουση με όλους αυτούς, που αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να απελευθερώσουν το τοπικό πολιτικό σκηνικό από τα βαρίδια τους.
Σύγκρουση με την λογική των εξουσιαστικών σχέσεων, τη λογική των μηχανισμών.
Σύγκρουση με την τακτική και τη λογική εκείνων των ανθρώπων που θεωρούν και σχολιάζουν την συμμετοχή στα κοινά με βάση τα κομματικά ένσημα και την όποια κομματική επετηρίδα .
Τέτοια ανανέωση δυστυχώς δεν είδαμε
Η ανανέωση δεν είναι κάτι που έρχεται με παλιά υλικά.
Η πρόσκληση προς τους νέους ανθρώπους για ανατροπή κατεστημένων αντιλήψεων και νοοτροπιών, δίνει την κυρίαρχη κατεύθυνση στο στοίχημα της συγκρότησης μίας άλλης νοοτροπίας .Μις θετικής νοοτροπίας στη μάχη για βελτίωση βασικών αρχών και θεσμών στη ζωή τους.