Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

ΔΕΝ ΤΣΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ......



















26 μήνες συμπλήρωσε στη δημοτική αρχή η κ.Μήκα και η παράταξή της. Μια πρώτη εκτίμηση.ΔΕΝ ΤΣΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ. Στους πολίτες του Δήμου καταγράφεται πλέον μια αυξανόμενη δυσφορία και απογοήτευση για την γενικότερη .Βλέπουν το περιβάλλον της ζωής τους να υποβαθμίζεται συνεχώς, νοιώθουν ανασφαλείς, χωρίς προοπτικές για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Αυτό δεν αφορά ασφαλώς κυρίως την δημοτική αρχή. Η κρίση στην αγορά, η ανασφάλεια, η ανεργία, η φτώχια και η ρήξη της κοινωνικής συνοχής επαναφέρουν τους εφιάλτες της μετανάστευσης, του ξενιτεμού νέων ανθρώπων σε μεγαλύτερα αστικά κέντρα, της μείωσης του πληθυσμού, πόρων, δραστηριοτήτων και προοπτικών. Με μια Κυβέρνηση, αποδυναμωμένη, βουτηγμένη σε σκάνδαλα και βαθιά κρίση, που αδυνατεί να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση και οι τοπικές κοινωνίες, η τοπική αρχή που εξελέγη με σημαία την ΑΝΑΝΕΩΣΗ απογοητεύει.
Χωρίς πρωτοβουλίες χωρίς ενέργεια χωρίς συλλογικότητα. Με μια πλειοψηφία που αλληλοσπαράσσεται και φυλλορροεί, αρκείται να εξαντλεί την ενέργεια της σε καβγαδάκια εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου, με την αντιπολίτευση. Μια αντιπολίτευση ομογάλακτη και ομοούσια με την πλειοψηφία. Ανίψια τα περισσότερα του ίδιου θείου είναι....…..
Μια από τα ίδια λοιπόν των τελευταίων χρόνων. Μεγάλα λόγια, ψεύτικες υποσχέσεις, ανεκπλήρωτα όνειρα!
Πιστεύουμε ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή εργάζεται σε λάθος κατεύθυνση με λάθος πολιτική, γιατί οι επιλογές της δεν αποδίδουν έργο στην κοινωνία. Είναι εγκλωβισμένη και δέσμια μιας συντηρητικής συμψηφιστικής λογικής. Όμως Δήμος μας θα πρέπει σε τέτοιες συγκυρίες να αναλάβει το ρόλο που υπηρετεί, να στηρίξει τους πολίτες, προσφέροντας έργο και δράσεις με κοινωνικό και ανταποδοτικό περιεχόμενο.
Δεν είναι ανανέωση αυτή κ. Μήκα
ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ:
Σύγκρουση με την τοπική κομματική νομεκλατούρα,
Σύγκρουση με την βαρωνιακή νοοτροπία ότι ο Λαός χρωστάει πολλά σε κάποιους, οι οποίοι παραμένουν γαντζωμένοι και απομυζούν τη δύναμη του .
Σύγκρουση με την εξουσιαστική παράνοια που γεννά διαφθορά, διαπλοκή και αγκυλώσεις.
Σύγκρουση με την αντίληψη ότι η συμμετοχή στα κοινά εστιάζεται στην εξυπηρέτηση μικροπολιτικών ή προσωπικών συμφερόντων.
Σύγκρουση με όλους αυτούς, που αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να απελευθερώσουν το τοπικό πολιτικό σκηνικό από τα βαρίδια τους.
Σύγκρουση με την λογική των εξουσιαστικών σχέσεων, τη λογική των μηχανισμών.
Σύγκρουση με την τακτική και τη λογική εκείνων των ανθρώπων που θεωρούν και σχολιάζουν την συμμετοχή στα κοινά με βάση τα κομματικά ένσημα και την όποια κομματική επετηρίδα .
Τέτοια ανανέωση δυστυχώς δεν είδαμε
Η ανανέωση δεν είναι κάτι που έρχεται με παλιά υλικά.
Η πρόσκληση προς τους νέους ανθρώπους για ανατροπή κατεστημένων αντιλήψεων και νοοτροπιών, δίνει την κυρίαρχη κατεύθυνση στο στοίχημα της συγκρότησης μίας άλλης νοοτροπίας .Μις θετικής νοοτροπίας στη μάχη για βελτίωση βασικών αρχών και θεσμών στη ζωή τους.

8 σχόλια:

  1. Και καρτερώώώ και καρτερώώώ, το γυρισμό σου καρτερώώώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποτέ μη χτυπάς μια πόρτα κλειστή
    μια πόρτα για σένα χαμένη
    ο δρόμος αυτός κι άν είναι στενός
    δεν είναι για σένα στερνός (Κωστούλα Μητροπούλου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η δημοτικη αρχη ειναι δέσμια αγράμματων ανθρώπων που κάνουν κουμάντο τα χωριά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. exeis dikaio!!!
    i k.mika apogoiteuse ton kosmo tis nigritas
    kai pio polu tous psifoforous ths..
    perimeneme na kanei thn anatroph,alla dustuxws.."MIA AP'TA IDIA"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. oso kalh dia8esh na eixe i K.mika gia anatropi den tin afisan oi "palioi"..... autoi pou exoun ma8ei na bgazoun mono kerdos stis tsepes tous kai na voleuoyn suggeneis tous.... en oligis poios ton g**** ton dhmo kai tous polites toy....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η κ.Μήκα προσπαθεί και δεν είναι δέσμια κανενός. Τους οπλαχηρχούς τους έδιωξε . Αυτό που παρέλαβε είναι μια διαλυμένη υπηρεσία με έμψυχο δυναμικό που διάλεξαν άλλοι και δεν αποδίδει με τίποτα και χρεη με το τσουβάλι . Α! και κάποιους παμπόνηρους Νιγρίτινούς (και Αθηναίους) που ξέρουν ότι τα προβλήματα τα δημιουργησαν οι ίδιοι επι των ημερών τους και κατηγηγορούν την Μήκα που δεν τα λύνει. Κάποιοι θα πρέπει να ντρέπονται και να σιωπαίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγχαρητήρια για τις παρεμβάσεις σου και τη σατυρική σου διάθεση. Μου κάνει θετική εντύπωση ότι παρακολουθείς τα Δημοτικά δρώμενα. Και το θεωρώ θετικό διότι ζούμε σε ένα περιβάλλον, στο οποίο η κρατούσα πρακτική έχει ως κύρια χαρακτηριστικά της τον συμβιβασμό κα την αδράνεια άρα και κάθε διαφορετική προσπάθεια κινδυνεύει να χαρακτηριστεί εύκολα ως ρομαντική.
    «Αυτοί είμαστε ,τι τα ψάχνετε , τίποτα δεν πρόκειται να γίνει » είναι η συνήθης αντίδραση των πολλών . Προσωπικά είμαι αντίθετος με τη θέση και γενικότερα τη στάση ζωής αυτών των ανθρώπων. Πιστεύω ότι σε μια κοινωνία δεν υπάρχει μόνο ατομική ελευθερία αλλά και ατομική ευθύνη. Όσοι συμβιβάζονται , όσοι αδρανούν , όσοι κλείνουν τα μάτια , όσοι επικαλούνται «τον άτιμο διαιτητή και την άτιμη κοινωνία » έχουν μερίδιο ευθύνης για όλα όσα συμβαίνουν. Αν πρόκειται να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο , οι πρωταγωνιστές και οι πρωτοπόροι δεν θα είναι οι αγράμματοι , οι οκνηροί , οι ανεπρόκοποι , οι μικροί και μεγάλοι πλιατσικολόγοι οι οποίοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες του πολιτικού συστήματος .
    Εκείνοι που μπορούν πιστεύω να αλλάξουν την πορεία του τόπου μας είναι πρωτίστως οι απλοί πολίτες . Πολίτες που θα αναλάβουν τις ευθύνες τους και θα προσπαθήσουν να αντισταθούν με τις δικές καθημερινές πράξεις και συμπεριφορές, επιλέγοντας αυτούς που αισθάνονται ότι αξίζουν πραγματικά να τους εκπροσωπούν , αντιστεκόμενοι στις προσταγές της λογικής του κοπαδιού αποφεύγοντας όσο το μπορούν τη δική τους προσωπική συμμετοχή στην φαυλότητα , διαφθορά και την κομπίνα. Η τοπική κοινωνία δεν θα βγει από τα αδιέξοδα χωρίς τη δική τους πρωτοβουλία και συμμετοχή .
    Το συμπέρασμα μου από την εμπειρία μου είναι ότι το σύστημα δεν διορθώνεται , χρειάζεται ανατροπή.

    Χύτας Δημήτριος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή