Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ο Νίκος Χουντής εξευτέλισε τον Γιούνκερ μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, παρεμβαίνοντας στη συνεδρίαση της  Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που έγινε με την παρουσία του προέδρου του Eurogroup κ. Γιούνκερ, τόνισε τα εξής:
Κύριε Γιούνκερ, σε συνέντευξή σας σε γερμανική εφημερίδα δηλώσατε ότι εάν στην Ελλάδα ενισχυθούν ακραία κόμματα σε βαθμό που το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία δεν μπορούν να φτιάξουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία, και αυτοί που θα κυβερνήσουν, θελήσουν να αποχωρήσουν από το πρόγραμμα σωτηρίας, θα αποχωρήσει και η Ευρώπη. Σε άλλη συνέντευξη συμπληρώσατε ότι χρειάζεται ένας Επίτροπος για την Ελλάδα

Θέλω να σας πω ότι ο εκβιασμός σας είναι για τους Έλληνες προφανής. Τι μας λέτε;
Πρώτον: Ή ψηφίζετε τα κόμματα που στηρίζουν σήμερα το μνημόνιο, που δεν είχαν το θάρρος, δεν είχαν την αντοχή να υπερασπιστούν τον ελληνικό λαό από την ταπείνωση ή τώρα που εξασφαλίσαμε τις τράπεζες, τώρα που εξασφαλίσαμε την επικυριαρχία με επιτρόπους και γκαουλάιντερ, τώρα που σας έχουμε σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας, να ξέρετε ότι δεν μπορείτε να ψηφίσετε την κυβέρνηση και το κόμμα που σας αρέσει. Δηλαδή, μας υπόσχεστε επιλεκτική δημοκρατία. Και που το λέτε αυτό; Στην χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία.
Πριν λίγους μήνες θα έλεγα στον πρόεδρο της ευρωζώνης ότι η θέση του δεν του επιτρέπει να κάνει τέτοιες «αγενείς» δηλώσεις. Θα του έλεγα ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να χαρακτηρίζει ακραίο κάθε άλλο ελληνικό κόμμα εκτός από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. Θα του έλεγα ότι δεν έχει τη δυνατότητα και το δικαίωμα να μας επιβάλει ποια κυβέρνηση θα έχουμε στην Ελλάδα.
Δεν σας τα λέω αυτά, όμως, γιατί αναγνωρίζω στο πρόσωπό σας έναν άξιο εκπρόσωπο μιας Ευρώπης που έχει διαμορφώσει ένα τραπεζικό και δημοσιονομικό «Νταχάου», έναν κοινωνικό και εργασιακό Μεσαίωνα. Μιας Ευρώπης της σιδηράς πειθαρχίας, μιας Γερμανικής Ευρώπης. Γι’ αυτό κ. Γιούνκερ δε σας ρωτάω από πού αντλείτε το δικαίωμα να κάνετε αυτές τις «αγενείς» δηλώσεις για την πατρίδα μου».
Ο Πρόεδρος του Eurogroup, κ.Γιούνκερ, απαντώντας στο Νίκο Χουντή, προσπάθησε επί αρκετή ώρα να ανασκευάσει τον προεκλογικό εκβιασμό που άσκησε, καθώς επίσης, και τα όσα έχει δηλώσει για τον ευρωπαίο Επίτροπο στην Ελλάδα. Ολόκληρη η συζήτηση και η τοποθέτηση του Νίκου Χουντή και του κ.Γιούνκερ έχει αναρτηθεί στην διαδικτυακό χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Αναδημοσίευση από το http://www.tsantiri.gr

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Tο μέλλον μας είναι η δραχμή όσο και αν την ξορκίζουμε



του ΚΩΣΤΑ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ*
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ isotimia.gr
Ο Κώστας Λαπαβίτσας είναι από τις πρώτες φωνές που ακούστηκαν για χρεοκοπία και επιστροφή στην δραχμή, όταν και τα δύο θέματα αποτελούσαν ταμπού, μετά το ξέσπασμα της ελληνικής δημοσιονομικής κρίσης. Ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, μαζί με την ομάδα του RMF (Research on Money and Finance), έχουν προχωρήσει σε έρευνες και μελέτες για τις επιπτώσεις του ευρώ στις περιφερειακές οικονομίες και τα δομικά προβλήματα του κοινού νομίσματος.
Υποστηρίζουν δυναμικά και κόντρα στο ρεύμα, την λύση της επιστροφής στη δραχμή, για την ανάκτηση της χαμένης ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Στην συνέντευξή του στην «Ι» μας περιγράφει τις απαραίτητες διεργασίες, τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσουμε, αλλά και τις λύσεις που θα πρέπει να δοθούν. Και προειδοποιεί πως το νέο Μνημόνιο, όχι μόνο μας οδηγεί, με μαθηματική ακρίβεια σε ασύντακτη χρεωκοπία ή πολυετή δραματική ύφεση, αλλά και η λεγόμενη «ανασυγκρότηση» του κράτους με απολύσεις θα οδηγήσει σε διάλυση του. Και θα αποτελέσει το πρόσφορο έδαφος για την δημιουργία άνομων παρακρατικών θυλάκων μέσα στους κρατικούς θεσμούς, που θα νέμονται την εξουσία του. Σήμερα, που ξαναμπαίνουν στο τραπέζι –σταδιακά- όλα τα ζητήματα ταμπού, οι ενδελεχείς μελέτες του RMF και του Κώστα Λαπαβίτσα, όσο και αν διαφωνεί κανείς μαζί τους για τις πολιτικές επιλογές, μπορούν να αποτελέσουν την άκρη του νήματος για να δούμε τι μας περιμένει στο μέλλον και να προετοιμαστούμε.
Το τελευταίο Μνημόνιο δεν φαίνεται να έχει πείσει τις αγορές, τους επενδυτές, ούτε καν αυτούς που το υπέγραψαν. Πιστεύετε ότι το νέο σχέδιο διάσωσης μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την τροχιά της κατάρρευσης;

Ψηφίστηκε ο εφαρμοστικός για εργασιακά και συντάξεις.Κωλοτούμπες Καρυπίδη & Λεονταρίδη.

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, με 202 ψήφους υπέρ και 80 κατά και 1 «παρών», το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο περιέχει το «ψαλίδι» σε μισθούς-συντάξεις και τις αλλαγές στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις.
Έξι βουλευτές (πέντε από ΝΔ και ένας από το ΠΑΣΟΚ) που είχαν διαφοροποιηθεί από την κομματική γραμμή για τη νέα δανειακή σύμβαση, υπερψήφισαν το νομοσχέδιο κατά την ονομαστική φανερή ψηφοφορία για τον εφαρμοστικό νόμο.
Από τους διαγραφέντες της ΝΔ, «ναι» ψήφισαν οι Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Θεόφιλος Λεονταρίδης και Αναστάσιος Καριπίδης. Άλλοι έξι βουλευτές επέμειναν στο αρχικό «όχι», ενώ δέκα ήταν απόντες από την ψηφοφορία.
Συγκεκριμένα, «όχι» ψήφισαν οι Έλενα Κουντουρά, Δημήτρης Σταμάτης, Μαργαρίτης Τζίμας, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Παναγιώτης Μελάς και Σπύρος Γαληνός.
Πρόκειται για επιλογές της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μας γυρίζουν πίσω που καταστρέφουν την κοινωνία και εξουθενώνουν τους εργαζόμενους
Οι μειώσεις των μισθών στον ιδιωτικό τομέα δεν γίνονται για να βελτιωθεί η «ανταγωνιστικότητα» της χώρας μας, αλλά για να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρήσεων και για να βρουν οι ευρωπαϊκές πολυεθνικές, που προετοιμάζονται για να εξαγοράσουν τσάμπα όλο το δημόσιο, κοινωνικό και ιδιωτικό πλούτο της χώρας, εργασιακές σχέσεις και μισθούς Κίνας. Το κλείσιμο των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, που δεν επιβαρύνουν καθόλου τον κρατικό προϋπολογισμό, είναι ένα έγκλημα διαρκείας της συγκυβέρνησης και της τρόικας. Οδηγεί στην ανεργία και την απελπισία τους 1400 εργαζόμενους των δύο Οργανισμών.
Καταργεί κοινωνικές πολιτικές για εκατομμύρια εργαζόμενους, που τις έχουν προπληρώσει με τη μακροχρόνια καταβολή των εισφορών τους, για να εξυπηρετηθούν οι μεγάλες επιχειρήσεις από την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών τους και οι τοκογλύφοι δανειστές από την κινητή και ακίνητη περιουσία των δύο Οργανισμών.
Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν έχει άλλη πλέον επιλογή παρά να προχωρήσει σε ακόμα πιο προωθημένες, μαζικές και μαχητικές μορφές κινητοποιήσεων με στόχο την ανατροπή όχι μόνο των εφαρμοζόμενων βάρβαρων πολιτικών αλλά και της κυβέρνησης που τις εφαρμόζει.
Παρακάτω δημοσιεύουμε αποκλειστική φωτογραφία των δύο παντελονάτων (η Κόλλια ως γνωστό φοράει φουστάνια αλλά είναι πιο παλικάρι από τους τζάμπα ξεφτιλισμένους μάγκες) επιφανών πολιτικών ανδρών (;) την ώρα της ψηφοφορίας.