Παρασκευή, 17 Απριλίου 2009

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Πάσχα.Γιορτή της συμφιλίωσης και της αγάπης

Πάσχα. Η γιορτή που ανασταίνει την ελπίδα και το όνειρο


Πάσχα. Γιορτή της δημιουργίας, της ευτυχίας και της προκοπής

Πάσχα.Γιορτή ελπίδας και ανθρωπιάς

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2009

ΟΙ ΝΕΕΣ ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!

Τύψεις φαίνεται ότι διακατείχαν μέχρι πρότινος πολλούς βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου επειδή τα ακριβά δίλιτρα αυτοκίνητά τους ρύπαιναν την ατμόσφαιρα.
Ψήφισαν ένα νέο νόμο λοιπόν που τους επιτρέπει να αντικαθισ
τούν τα αυτοκίνητά τους και με υβριδικά οχήματα ανεξαρτήτως κυβικών και μάρκας. Και φυσικά άδραξαν την ευκαιρία…
Όχι, δεν τα αντικατέστησαν με τα σεμνά κα
ι ταπεινά Toyota Prius και Honda Civic Hybrid. Κάτι παραπάνω από τους μισούς βουλευτές μας, όσοι δηλαδή χρειάζονται για να περάσουν ένα νομοσχέδιο, επέλεξαν τις νέες υβριδικές Lexus GS450h, λιανικής αξίας 72.000€ η μία, για να αντικαταστήσουν τα πολυτελή αυτοκίνητα που η προηγούμενη φουρνιά βουλευτών τους είχε κληροδοτήσει. Προχώρησαν σε αυτή την επιλογή με την δικαιολογία ότι η συγκεκριμένη Lexus είναι πιο οικολογικό και φιλικό όχημα προς το περιβάλλον σε σχέση με τα προηγούμενα που είχαν στην κατοχή τους για τις μετακινήσεις τους. Όμως αυτή η δικαιολογία δεν υφίσταται καθώς το εν λόγω υβριδικό μοντέλο εξοπλίζεται με βενζινοκινητήρα V6 3,5 λίτρων που ελάχιστα προστατεύει το περιβάλλον σε σχέση με τα παλιότερα αυτοκίνητα των βουλευτών που απαγορευόταν να είναι πάνω από 2 λίτρα .

Αν οι βουλευτές είχαν αληθινή οικολογική συνείδηση θα μπορούσαν να διαλέξουν άλλα υβριδικά που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Από τότε που ο πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας πριμοδότη
σε την αγορά μοντέλων υβριδικής τεχνολογίας, αίροντας το πλαφόν στον κυβισμό από 1.600 έως 2.000 κυβικά που ισχύει για τα συμβατικά βουλευτικά αυτοκίνητα, το γκαράζ της βουλής γέμισε από τα Lexus GS450h, παρά το γεγονός ότι οι 300 είχαν άλλες, πραγματικά οικολογικές, επιλογές: Το Toyota Prius, αυτοκίνητο που έχει επιλέξει και ο έλληνας επίτροπος περιβάλλοντος στην Ευρωπαική Ένωση κ. Σταύρος Δήμας και το Honda Civic Hybrid αποτελούν ουσιαστικές οικολογικές λύσεις για πολλούς λόγους. Είναι άνετα, παρέχουν υψηλό επίπεδο εξοπλισμού και ασφάλειας, καταναλώνουν ελάχιστη βενζίνη, εκπέμπουν πολύ λιγότερους ρύπους από το υβριδικό της Lexus και κοστίζουν στο 1/3 της λιανικής τιμής της υπερπολυτελούς υβριδικής λιμουζίνας που κοστίζει όσο μια γκαρσονιέρα.

Στον πειρασμό της υβριδικής πολυτέλειας της Lexus ενέδωσαν βουλευτές και πολιτικοί αρχηγοί από όλες τις παρατάξε
ις εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ τους οι: ο γραμματέας της Ν.Δ. κ. Λευτέρης Ζαγορίτης, ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ κ. Γιάννης Τραγάκης, ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής ΝΔ κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο πρώην υφυπουργός Tουριστικής Aνάπτυξης και βουλευτής κ. Aναστάσιος Λιάσκος, ο βουλευτής ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, η βουλευτής της ΝΔ κυρία Φωτεινή Πιπιλή, ο πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Πέτρος Ευθυμίου, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Ντίνος Βρεττός, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ντίνος Ρόβλιας και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Σε αυτούς να προσθέσουμε και την γενική γραμματέα του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα.

Ο, κατά δήλωσή του λογικός, γραμματέας της ΝΔ κ.. Ζαγορίτης, γνωστός και για την ικανότητα του να κάνει το άσπρο μαύρο, δήλωσε για το αμάξι του σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι το προτίμησε γιατί είναι πιο γρήγορο και ασφαλές.


Από τα αλώνια της Νίκαιας στα δερμάτινα σαλόνια της Lexus ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ κ। Ιωάννης Τραγάκης


Χαμογελώντας εξέρχεται ο πρώην υπο
υργός και βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Πέτρος Ευθυμίου από την υβριδική λιμουζίνα των 75000 ευρώ που το κράτος του παρέχει. Γιατί να μη χαμογελά άλλωστε;
Το χρώμα του αυτοκινήτου της Paris Hilton επέλεξε η κα Φωτεινή Πιπιλή για την υπερπολυτελή Lexus της.
Χρωματική διαφοροποίηση σε σχέση με τις κλασικές μαύρες λιμουζίνες πραγματοποίησε και ο πρώην υφυπουργός Αμυνας κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος.
Παραθέτοντας αυτή την μάλλον συλλεκτι
κή φωτογραφία, δεν θα προβούμε σε σχόλια για να αποτρέψουμε ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. τύπου: «Το Κ.Κ.Ε, το κόμμα που σταθερά υπερασπίζεται τα συμφέροντα των φτωχών και αδυνάμων ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, καταδικάζει την αήθη επίθεση συμφερόντων του κεφαλαίου ενάντια στην σεμνή και ταπεινή Αλέκα Παπαρήγα…»

ΕΜΠΑΙΝΕ ΑΛΕΚΑ!!

Εκτός από τους 160 περίπου βουλ
ευτές που επέλεξαν την υβριδική λιμουζίνα Lexus GS450h, 135 επέλεξαν ένα εκ των επίσης πλήρως εξοπλισμένων λιμουζινών συμβατικού τύπου Μercedes 280Ε, Audi Α6 και Saab Αero 93-95. Πραγματική οικολογική συνείδηση είχαν μόνο 5 βουλευτές οι οποίοι επέλεξαν τα «φθηνά» υβριδικά των 25.000€ για την μετακίνησή τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν περισσότεροι από εβδομήντα βουλευτές που πριν εκλεγούν διέθεταν αυτοκίνητα των οποίων η αξία δεν ξεπερνούσε τα 10.000-15.000 ευρώ.
Τέλος, όσον αφορά στα αυτοκίνητα που εξυπηρετούν τις ανάγκες του κοινοβουλίου, ο πρόεδρος της βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας αντικατέστησε τρία αυτοκίνητα με ισάριθμα υβριδικά. Μάλιστα, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, προτίμησε ένα από κάθε εταιρία που εμπορεύεται υβριδικής τεχνολογίας αυτοκίνητα στην χώρα μας. Η αντικατάσταση όλων των βουλευτικών αυτοκινήτων αποφασίστηκε να γίνει με τη μέθοδο leasing και η μηνιαία δόση δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τα 1.500 ευρώ για κάθε όχημα που θα πληρωθεί με τα λεφτά των φορολογουμένων. «Ευαισθησία» για το περιβάλλον με τα λεφτά άλλων σε περίοδο οικονομικής κρίσης…

Πειράματα στου κασίδι το κεφάλιΟυδείς καλόπιστος πολίτης μέρος μπορεί να διαφωνήσει σε προσπάθειες που στοχεύουν στην αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση των οικισμών του Δήμου μας και κυρίως της Νιγρίτας.
Η αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, η σύνδεση της Νιγρίτας με το μέτωπο της περιαστικής αγροτικής περιοχής , η δημιουργία ενός πολυκεντρικού οικισμού με ανασυγκρότηση της αστικής δομής του, την κυκλοφοριακή εξυγίανση και οργάνωσή του με φιλοπεριβαλλοντικές κατευθύνσεις, είναι τα ζητούμενα.
Με αυτή την προβληματική φαντάζει αδιανόητη και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ , η πρόσφατη πρωτοβουλία της κας Μήκα για την εκτέλεση έργου δήθεν ανάπλασης στον δρόμο από το Γυμνάσιο μέχρι της εκκλησία του Αγίου Αθανασίου. Μέσα σε ξένες ιδιοκτησίες, χωρίς αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων του δήμου χωρίς εξασφαλισμένη πίστωση ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΕΤΗ , χωρίς διαδικασία νόμιμης ανάθεσης. Πειράματα δηλαδή στου κασίδι το κεφάλι. Και Ω του θαύματος! Η πρώτη δήθεν παρέμβαση ανάπλασης γίνεται έξω ακριβώς από το σπίτι της κ. Μήκα

Δεν είμαι κακόπιστος αλλά έχω την πεποίθηση ότι οι όποιες παρεμβάσεις πρέπει να αποτελούν μέρος ,ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπλασης κοινόχρηστων, κοινωφελών χώρων, δρόμων, εγκαταστάσεων και υποδομών κοινωνικής εξυπηρέτησης.

ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑΠαίρνω ένα ποδήλατο και φεύγω για τ' αδύνατο
κρατάω στο χέρι το κλειδί
πιάνω το τιμόνι ο σφυγμός μου δυναμώνει
το έργο κάπου το 'χω ξαναδεί


ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ
Η γη γυρνάει μα δεν προχωράει
ο κόσμος στέκει μα δεν περπατάει
δεν έχουν τρόπο να αλλάξουν την νύχτα
βγαίνει ο ήλιος και είναι γυμνοί

Έχει ξεφύγει ο άνθρωπος…..


Εντύπωση προκάλεσαν οι επιθέσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου εναντίον του Αλέκου Αλαβάνου και του Αλέξη Τσίπρα, σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και στην ομιλία του σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

"Πεθαίνοντας στην Αφθονία" ένα ντοκιμαντέρ του ΕΞΑΝΤΑ

«Ελέγξτε το πετρέλαιο και θα ελέγχετε έθνη. Ελέγξτε το φαγητό και θα ελέγχετε τον κόσμο». Χένρι Κισινγκερ 1974 Μια χούφτα πολυεθνικές εταιρείες έχουν καταφέρει να ελέγξουν την «καρδιά» του φαγητού που βάζουμε στο καθημερινό μας τραπέζι: Τον ίδιο τον σπόρο και ως εκ τούτου την παγκόσμια γεωργική παραγωγή. Οι χρηματιστές στον ανεπτυγμένο κόσμο τζογάρουν με τα τρόφιμα, ανεβοκατεβάζοντας τις τιμές, παίζοντας με το θεμελιώδες δικαίωμα των ανθρώπων να έχουν πρόσβαση στο φαγητό. Την ίδια στιγμή σχεδόν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποσιτίζονται και 25.000 πεθαίνουν κάθε μέρα από πείνα. Μήπως η Γη αδυνατεί πλέον να θρέψει τους κατοίκους της; Τα στοιχεία δείχνουν το αντίθετο! Η κρίση των τροφίμων, όπως θα περάσει στην ιστορία, συμβαίνει την στιγμή που ο πλανήτης παράγει περισσότερο φαγητό από ποτέ. Το «Πεθαίνοντας στην Αφθονία» ξεδιπλώνει μπροστά σας το βασίλειο του Παραλόγου, τις διαπλοκές ενός συστήματος, στο οποίο υπάρχει μεν επάρκεια φαγητού, αλλά είναι τόσο ακριβό που οι φτωχοί δεν μπορούν να το αγοράσουν.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2009

Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ

Καλό Πάσχα θεοσεβούμενοι Έλληνες
Σε λίγες μέρες η χριστιανοσύνη γιορτάζει τη μεγάλη γιορτή της Αγάπης

Με σεβασμό στα πατροπαράδοτα έθιμα.Με λιτότητα και εγκράτειαΜε φροντίδα και ενδιαφέρον για τον ανήμπορο συνάνθρωπο

Σεμνοί, ταπεινοί, συνεσταλμένοι,
πιστοί, θρησκευόμενοι, Έλληνες
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Απόφαση-«βόμβα» του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τους συμβασιούχους


Το πράσινο φως για να μπει τέλος στην «ομηρία» 200.000 και πλέον συμβασιούχων αναμένεται να ανάψει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, γεγονός που θα δώσει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην έκδοση νέου Προεδρικού Διατάγματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα εκδοθεί και θα καθαρογραφεί απόφαση του Ευρωδικαστηρίου, με αφορμή το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου, η οποία αναμένεται ότι θα ορίζει πως το Κοινοτικό Δίκαιο υπερισχύει του εθνικού και στο σημείο της διάρκειας των συμβάσεων.

Ο υπουργός Εσωτερικών, αφού πάρει στα χέρια του το σκεπτικό της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, εκτιμάται πως θα προχωρήσει στην έκδοση ενός νέου ΠΔ το οποίο θα είναι ευνοϊκότερο για τους εργαζομένους σε σχέση με το προηγούμενο.

Μεταξύ άλλων, το νέο Διάταγμα θα προβλέπει μεγαλύτερο χρονικό εύρος στις συμβάσεις, ώστε να περιληφθούν περισσότεροι εργαζόμενοι και βέβαια μεγαλύτερη αναδρομικότητα.

Τα εργασιακά κριτήρια αναγκαστικά θα παραμένουν ίδια, αφού πρέπει οι συμβασιούχοι να εκτελούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και να απασχολούνται τουλάχιστον 24 μήνες στον ίδιο φορέα.

ΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΤΗΣ PUBLIC ISSUE


Τη διεύρυνση του προβαδίσματος του ΠΑΣΟΚ έναντι της Ν.Δ., παρότι ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής βελτιώνει τις επιδόσεις του στο ερώτημα της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία, καταγράφει το μηνιαίο βαρόμετρο της Public Issue για λογαριασμό της «Κ» και του ΣΚΑΪ. Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 41,5% έναντι 34% της Ν.Δ. Η διαφορά των 7,5 ποσοστιαίων μονάδων είναι, ως φαίνεται, το βαρύ τίμημα που πληρώνει η κυβέρνηση από τα πρόσφατα οικονομικά μέτρα, την έξαρση της ανασφάλειας των πολιτών και την υπόθεση Παυλίδη. Από τα λοιπά κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να επανακάμπτει στην τρίτη θέση με 8,5%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ (7%), ο ΛΑΟΣ (5%) και οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 3%. Με βάση τα συγκεκριμένα ποσοστά, εάν οι Οικολόγοι-Πράσινοι δεν εισέλθουν στη Βουλή, το ΠΑΣΟΚ επιτυγχάνει το στόχο της αυτοδυναμίας. Οπως προαναφέρθηκε, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση δοκιμάζεται, ο πρωθυπουργός διευρύνει το προβάδισμά του έναντι του κ. Γιώργου Παπανδρέου στην καταλληλότητα, καθώς προηγείται με 42%, έναντι 33% του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Τέλος, ως προς το ποια θεωρείται καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 27% έναντι 21% της Ν.Δ. με ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό των ερωτηθέντων, της τάξης του 45%, να απαντά πάντως «καμία από τις δύο».