Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

«Το γάρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».


Μόνο ως προϊόν πολιτικής παραφροσύνης, μπορεί να εκληφθεί αυτή η παραπάνω παρέμβαση του κ. Χύτα. Για τον οποίο πίστευα ότι είναι ένας άνθρωπος πολιτικά και ιδεολογικά συγκροτημένος ένας άνθρωπος με αρχές και με προφανείς δυνατότητες ανάλυσης και αξιολόγησης του εκλογικού αποτελέσματος .

Η συμπεριφορά του σήμερα απογοητεύει . Και αναφέρομαι σε αυτόν γιατί εκτιμώ ότι έχει ειδικό πολιτικό βάρος. Η στάση του, όπως και ή στάση της κ. Μήκα αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγήν ηγετών που κρύβονται, λιποτακτούν , που αυτομολούν από τις προσωπικές τους ευθύνες αντί να τις αναλάβουν με θάρρος και παρρησία, αλλάζοντας ταυτόχρονα μια αδιέξοδη ,αυτάρεσκη, αλαζονική και υπερφίαλη τακτική.

Δυστυχώς «έξις δευτέρα φύσις.

Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι η τακτική αυτή , δηλαδή το μπαράζ δημοσιεύσεων ανακοινώσεων και τηλεοπτικών εμφανίσεων ανθρώπων της παράταξης της κ. Μήκα , με μια συγκεκριμένη επιχειρηματολογία , αναδεικνύει με διαυγή και ανάγλυφο τρόπο τα αίτια της ήττας τους στις επαναληπτικές εκλογές. Γι΄ αυτό έχασαν , γι ΄ αυτό που είναι γι΄ αυτό που βάζουν προς τα έξω μετά την ήττα τους.

Αντιλαμβάνομαι ότι είναι οδυνηρό. Γιατί έχασαν από ένα άνθρωπο και μια παράταξη που όπως και αν τους μετρήσεις πολιτικά δεν είναι καλύτεροί τους.

Είναι προφανές ότι η εκλογή του κ. Καλαϊτζή δεν οφείλεται σε κάποια ανομολόγητη συνωμοσία. Ουδείς συνέπραξε μέτωπο. Ελάχιστους θα μπορούσαν να πείσουν οι κ. Βλαδίκας και Γιαμακίδης για την αναγκαιότητα υπερψήφισης του κ. Καλαϊτζή. Δεν φταίνε αόρατοι εχθροί. Να κοιταχτούν στον καθρέπτη τους και θα αντικρίσουν τους υπαίτιους της ήττας τους. Οι λόγοι της αποτυχίας τους είναι ξεκάθαροι αλλά ο εγωισμός τους δεν τους επιτρέπει να τους δουν.

ΓΙΑΤΙ:

  • Οι πολίτες τουλάχιστον στο επίπεδο του Δήμου Νιγρίτας ,δεν ψήφισαν Καλαϊτζή αλλά καταψήφισαν την απερχόμενη Δήμαρχο.
  • Είπαν πολλά και έκαναν ελάχιστα. Μια από τα ίδια των τελευταίων ετών
  • Η αλαζονεία η έλλειψη σεβασμού προς τους δημότες ,η αυταρχική συμπεριφορά της απερχόμενης περίσσεψαν.
  • Μετέτρεψαν την λειτουργία του δήμου σε θέατρο του παραλόγου. Με συνεχείς εντάσεις με απαξιωτικές συμπεριφορές προς συνεργάτες και συχνά με ύβρεις. Με θεσμικές εκτροπές. Άτομα του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος αναρμοδίως και αδιάκριτα είχαν λόγο στην διοίκηση του Δήμου
  • Η διγλωσσία και η πολιτική υποκρισία αποτελούσαν στοιχεία της ημερήσιας δημοτικής διάταξης. Και με τη Ν.Δ. και λίγο με το Π.Α.ΣΟ.Κ. ( με τη στελεχάρα δίπλα που είναι αγωνιστής, μέλος του σπλαχνικού κινήματος από το 92) και εσχάτως με την Ντόρα. Άντε και λίγο με την Αριστερά
  • Γιατί με στόμφο διακήρυτταν ότι είναι αδέσμευτοι και φέρνουν το νέο στην τοπική πολιτική σκηνή, ενώ στο παρασκήνιο συνομιλούσαν και συμφωνούσαν ,με ότι πιο συντηρητικό υπάρχει στην Τ.Α. της περιοχής μας ,με τον Γκαντίδη και τον Βασιλούδη δηλαδή। Κύριος οίδε με ποια ανταλλάγματα.

Οι πολίτες τελικά ήξεραν κ. Χύτα και μην τους υποτιμάτε καθόλου. Γι΄αυτό εδώ και καιρό μακάριζαν τον υποψήφιο που ενδεχομένως θα αντιμετώπιζε την κ. Μήκα σε επαναληπτική εκλογή. Δικαιώθηκαν

4 σχόλια:

  1. Η αλαζονεία η έλλειψη σεβασμού προς τους δημότες ,η αυταρχική συμπεριφορά είναι αρκετά σε στείλουν στον πάγκο της αντιπολίτευσης λαο όχι μόνον
    Οι πολίτες της Νιγρίτας ξέρουν ..........και να ψηφίζουν και αν αρχίσουν να σας πετάνε κέρματα στο δρόμο είναι γιατί έτσι έμαθαν να χλευάζουν τους αλαφροισκιοτους και δεν είστε μακριά απ αυτό το θέαμα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κακία των ανώνυμων περισσεύει ! Πολύ καλά τα λέει ο Χύτας ! Δεν διακρίνω καμία αλαζονεία. Αντίθετα διακρίνω κακία και μάλιστα μπόλικη στο να ερμηνεύεις τη βούληση του εκλογικού σώματος κατά το πώς σε συμφέρει
    Ενώ, έχεις ήδη προσπαθήσει να κατευθύνεις τον κόσμο προς πολιτικές λύσεις που δεν τις αποδέχεσαι λογικά , αλλά απλά κάνουν κακό σε αυτούς που δεν χωνεύεις! Αυτό είναι πολιτική αλητεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρήγας «Ο χαρακτήρας του κάθε ανθρώπου αποκαλύπτεται όταν κατέχει δύναμη και εξουσία. Αυτές φουντώνουν κάθε πάθος και φανερώνουν κάθε κρυμμένο ελάττωμα.»Πλουταρχος.‌

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αξιότιμε κύριε νο 2 ανώνυμε πως σχολιάζεις το παρακάτω μήνυμα που μας στέλνει ο εν λόγω κύριος
    Χύτας ......................προφανώς σε ιθαγενείς του χωριού του θα αναφέρετε!!!

    Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σ’ αυτούς τους μικρούς νυκτόβιους ασπάλακες των παρασκηνίων που προσπαθούν να χειραγωγούν και να καθοδηγούν ανθρώπους και συνειδήσεις, μας έχουν πλέον απέναντί τους.

    Θαυμάσιος πολιτικός λόγος
    Τι να πω μας έλειπε η προστασία και θα μας την δώσει Ο ΧΥΤΑΣ
    εκανε η μυίγα κώλο και έχεσε τον κόσμο όλο που λέει η παροιμία

    ΑπάντησηΔιαγραφή