Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Απόφαση-«βόμβα» του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τους συμβασιούχους


Το πράσινο φως για να μπει τέλος στην «ομηρία» 200.000 και πλέον συμβασιούχων αναμένεται να ανάψει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, γεγονός που θα δώσει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην έκδοση νέου Προεδρικού Διατάγματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα εκδοθεί και θα καθαρογραφεί απόφαση του Ευρωδικαστηρίου, με αφορμή το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου, η οποία αναμένεται ότι θα ορίζει πως το Κοινοτικό Δίκαιο υπερισχύει του εθνικού και στο σημείο της διάρκειας των συμβάσεων.

Ο υπουργός Εσωτερικών, αφού πάρει στα χέρια του το σκεπτικό της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, εκτιμάται πως θα προχωρήσει στην έκδοση ενός νέου ΠΔ το οποίο θα είναι ευνοϊκότερο για τους εργαζομένους σε σχέση με το προηγούμενο.

Μεταξύ άλλων, το νέο Διάταγμα θα προβλέπει μεγαλύτερο χρονικό εύρος στις συμβάσεις, ώστε να περιληφθούν περισσότεροι εργαζόμενοι και βέβαια μεγαλύτερη αναδρομικότητα.

Τα εργασιακά κριτήρια αναγκαστικά θα παραμένουν ίδια, αφού πρέπει οι συμβασιούχοι να εκτελούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και να απασχολούνται τουλάχιστον 24 μήνες στον ίδιο φορέα.

1 σχόλιο:

  1. edw den kanete kanena sxolio gia tous ekdioxtentes kai tous apolitentes malon gia aytous pou teliwsan oi symbaseis alla o diavolos espase to podari emeis gyrizoume esu tha eiste kyria mhka kyrie xyta kurie xristodoulou sylogos symbasioyxwn b.ellados

    ΑπάντησηΔιαγραφή