Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΜΠΛΕΞΩ ΄..

Στον σημερινό τοπικό τύπο της Νιγρίτας , διάβασα επιστολές δυο κορυφαίων στελεχών του πολιτικού προσωπικού του Δήμου Νιγρίτας που αφορούσαν στο ίδιο ζήτημα , δηλαδή  στην προοπτική αξιοποίησης της γεωθερμίας . Δεν έγινα σοφότερος με τα επιχειρήματά τους.Σηκώνω ψηλά τα χέρια ….










16 σχόλια:

  1. μάλλον λένε και οι δύο μισές αλήθειες γι΄αυτο δεν βγαίνει άκρη απο τα δημοσιεύματα... Η κ. Μήκα ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να γίνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για το γεωθερμικό πεδίο ( και έχει δίκιο) και απο την άλλη σχεδόν εν κρυπτώ συντάσσει μνημόνια συνεργασίας αναθέτοντας τις συμβατικές υποχρεώσεις της ΔΕΚΟΠΑ σε τρίτους και απαιτεί να ψηφιστούν εν μια νυκτί... απο την άλλη ο ταμιευτήρας που κατασκευάστηκε απο το INTEREG με χρήματα τηε ΕΕ πότε θα λειτουργήσει για να παρέχει γεωθερμικό ρευστό σε επενδυτές? Ο κ. Βλαδίκας μοιράζει το γεωθερμικό ρευστό μικροπολιτικά (πάρε κόσμε) λίγο εσύ λίγο εσύ... για να τα'χει καλά με όλους ενώ γνωρίζει ότι ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος δεν μπορεί να γίνει λόγω των συμβατικων υποχρεώσεων της ΔΕΚΟΠΑ.
    Τελικά όπως εδώ και χρόνια τίποτε ουσιαστικό δεν πρόκειται να γίνει διότι αναλόγως με το κεφάλι πάει και η σκούφια.
    Μήπως κ. Βλαδικα οι τύποι πρέπει λίγο να παραγκωνιστούν και να δούμε την ουσία? Και η ουσία είναι η ΑΜΕΣΗ αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδιου. Το άν δεν είναι απολύτως νόμιμη η διαδικασία της επένδυσης δεν σημάινει ότι η δημοτική αρχή δεν πρεπει να τολμήσει να ταρακουνήσει λίγο τα βαλτωμένα νερά του τόπου.
    Η ευθύνη είναι ΜΕΓΑΛΗ για τους δημοτικούς μας άρχοντες και δεν πρέπει "ελαφρά την καρδία"να απορίπτουν επενδύσεις τέτοιου μεγέθους.
    Ισως θα έπρεπε η Κ. Μήκα να διαχειριστεί το όλο ζήτημα με περισσότερη προσοχή... να κάνει πέρα τους μικροεγωισμούς της και να φέρει την πρόταση στο ΔΣ εφόσον πρώτα το ενημερώσει και εξασφαλίσει τη σχετική πλεοψηφεία. Ετσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα η κ. Μήκα φέρνει ακέραια την ευθύνη για το γεγονός ότι εξέθεσε στα μάτια του νομού και όχι μόνο έναν αξιόλογο επιχειρηματία και το Δήμο Νιγρίτας ανίκανη όντας να περάσει τις προτάσεις της, πληρώνοντας ίσως το τίμημα των προεκλογικών συναλλαγών και κατ'επέκταση επιλογών της.
    Γιατί φέρατε την πρόταση στο ΔΣ κ. Μήκα δύο φορές ενω γνωρίζατε ότι δεν είχατε την απαραίτητη πλειοψηφία? Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και κρίνεται δυστυχώς εκ του αποτελέσματος. Οι καλές προθέσεις δεν αρκούν. Εάν εσείς δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τους δημοτικούς συμβούλους που εσείς επιλέξατε τότε να αναλάβετε τις πολιτικές σας ευθύνες και να παραιτηθείτε. Ο τόπος δεν έχει καιρό για χάσιμο και για επικοινωνιακά παιχνίδια απο τα τοπικά ΜΜΕ. Απο την άλλη ο κ. Βλαδίκας θα πρέπει να αναλογιστει την τεράστια ευθύνη που τον βαραίνει εάν αυτός ο επενδυτής χαθεί για τον τόπο. Ο λαός καταλαβαίνει πολύ καλύτερα απο όσο νομίζετε κ . Βλαδίκα και δεν θα συμπράξει στα μικροπολιτικά σας παιχνίδια. Η κοινωνία της Νιγρίτας διψά για επενδύσεις και δουλείες και εσεις δυστυχώς κλείνετε τισ στρόφιγκες! Οι ευθύνες θα επιμεριστούν σύντομα σε όλους σας. ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ και είναι κρίμα γιατί πολλά χρόνια πριν αγωνιζόσασταν απο το ίδιο μετερίζι για κοινές αξίες και ιδανικά ως παιδιά της γαλάζιας γενιάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟΨΗ; ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΙΖΕΤΕ; ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΨΗ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ. ΚΑΝΤΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΟΣΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. esy pou kaneis sxolia den mas les kai esu ti symferon exeis kai synizese?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. pes ta triantafile ek nigritis giati edw sto dimo exoune mazeytei ola ta koproskila me arxigo to tsompanoskilo aggela mika pou paizei me thn nohmosinh mas kala pou eisai kai esy palikare triantafile kai ta kes ekso apo ta dontia kai kaneis ligh antipoliteush xa.pan xamena partalia nigritas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. min akous Triantafulle. I alitheia panta enoxlei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΡΩΤΗΜΑ 1ο : Είναι αλήθεια ότι ο κ. Κουλτσιάκης τα βρήκε με τον Γερασίμου( μέσω ΠΑΣΟΚ) και όλα τώρα είναι μέλι γάλα και το θέμα του επενδυτή θα υπερψηφιστεί απο τις εκπροσώπους του ΠΑΣΟκ στο επόμενο ΔΣ στις 16-11-2009?
    ΕΡΩΤΗΜΑ 2ο : O κ.Κουλτσιακης κατήγγειλε την κ. Μήκα τηλεοπτικά (TV επιλογές) ότι τα κονόμησε...Τώρα τί έγινε? θα ζητησει δημόσια συγνώμη απο την κ. Μήκα ή μήπως κάτι κονόμησε και αυτός τελικά και θα βάλει την ουρά κάτω απο τα σκέλια ως συνήθως?
    ΕΡΩΤΗΜΑ 3ο : Η κ. Μήκα θα μυνήσει τον κ.Κουλτσιακη για τις καταγγελίες περι κονόμας ή μηπως όχι οπότε είναι σαν να αποδέχεται τις καταγγελίες ότι τα κονόμησε απο τον Γερασίμου?

    ΟΨΟΜΕΘΑ... κοντός ψαλμός αλληλούια!

    ΟΝΝΕΔ 1983

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. o Kioultsakis katalave to aftonoito. oti ama den rixei o Gerasimou ta lefta tou togeothermiko pedio tis Nigritas paei apato. o Gerasimou yposxethike tha tous stirixei me kathe tropo. h antimetopisi pou eixe omos ton exei kryosei. ekei kapou epenevei kai o Gantidis kai tou leei ela edo Mavrothalasa meria kai h gh ekei tzampa. tis geotriseis kai ekei tis ekane to IGME . kai malon ekei tha katalixoun .yparxei vevea kai h protasi tou dimou Axinou.
    dystixos se mas tous Nigritinous tha minei na glyfoume pali to daxtylo gia mikrokomatikes aidies. ekeinoi vevea pou tha exagriothoun perisotero eine oi katikoi tou Flampourou giati htan oi protoi pou plisiasan tin etereia kai erixan tin idea .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. giati kapios prepei na ta arpazei panta? den eine h proti ependisi tihs eterias sthn perioxi . ekane anemogenitries ekane thlethermansi pire to TVS ekane thermokipia sthn drama. den eine papatzides oi anthropoi.oti lene to kanoune . afto eide h mika afto eide kai o Kioultsakis tora. apla pragmata. eine sovaroi . se emas menei na tous stiloume allou . sta pedia mas omos ti tha poume?
    oti eine pasokos h neodimokratis h filos tou enos kai tou allou?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το ζητημα είναι απλό μικροί άνθρωποι αναλαμβάνουν να φέρουν σε πέρας μεγάλες δουλειές... όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί αν η κ. Μήκα έιχε χειριστεί το θέμα διαφορετικά και δεν αιφνιδίαζε και εξέθετε πρόσωπα και καταστάσεις (στον επενδυτή αναφέρομαι)όσο για τους άλλους... Βλαδίκα, Κουλτσιακη, Αραμπατζή, Παπαγιάννη κτλ. τους γνωρίζουμε πολύ καλά... έχουν όλοι δώσει δείγματα γραφής στο απώτερο και πρόσφατο παρελθόν για το ποιοί είναι πως κινούνται και τι επιδιώκουν. Οσο για το Γκαντίδη αυτός ήδη κινείται να είναι υποψήφιος Δήμαρχος με τον Καποδίστρια 2.... ακόμη αυτόν να κάνουμε δήμαρχο οι Νιγριτινοί και θα κλείσουμε τον Βιοιστορικό μας κύκλο πιάνοντας πάτο ως κοινωνία παρακμής.
    Εδικότερα άν ο Γερασίμου πάει στη Μαυροθάλασσα τότε θα χουμε κάθε λόγο να ψηφίσουμε Γκαντίδη...ίσως μας βρει καμμιά δουλειά στα θερμοκήπια στη Μαυροθάλασσα!
    Οσο για το ερώτημα γιατί πρέπει κάποιος να τα αρπάζει πάντα... να ρωτήσετε τον Κουλτσιάκη να σας απαντήσει τηλεοπτικά όμως για να μάθουμε και εμείς:)
    Η να ρωτήσετε και την κ. Μήκα η οποία δεν έχει υποβάλει μήνυση εναντίον του κ. Κουλτσιάκη άρα μάλλον δέχεται μέχρι στιγμής τουλάχιστον ότι τα "πήρε", ή είχε σκοπό να τα πάρει ίσως...
    Θα κλείσω με μια ευχή ΜΑΚΑΡΙ η επένδυση να μη χαθεί για τον τόπο αλλα δυστυχώς αν τελικά χαθεί οι υπευθυνοι έχουν ονοματεπώνυμα.

    ΜΗΚΑ (λόγω ατυχούς, αδέξιου, επιπόλεου και εγωιστικού χειρισμού ενός σοβαρού θέματος,ΒΛΑΔΙΚΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ Δ.Σ.,ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ,ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ,ΝΤΟΥΝΤΟΥΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΕΚ ΦΛΑΜΠΟΥΡΟΥ λόγω της αρνητικής τους ψήφου σε ένα θέμα που έπρεπε να ψηφιστεί θετικά ΟΜΟΦΩΝΑ!

    ΟΝΝΕΔ 1983

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κανείς δεν κατάλαβε ότι στο δήμο υπήρχαν δύο επενδυτικές προτάσεις και όχι μία; Κανείς δεν κατάλαβε ότι μία δημόσια αρχή δεν μπορεί να αποκλείει η να επιλέγει κάποιον χωρίς μία διαφανή διαδικασία;Κανείς δεν κατάλαβε ότι οι συμβατικές υποχρεώσεις της ΔΕΚΟΠΑ απαγορεύουν το δήμο να δημοπρατήσει την τιμή του νερού, αλλά δεν τον απαγορεύουν να αξιολογήσει φακέλλους με επενδυτικές προτάσεις; Και αν μία επενδυτική πρόταση, μεταξύ των δύο, δεν επιλεγεί μέσω μίας διαδικασίας αξιολόγησης, τότε με ποιά κριτήρια θα επιλεγεί; Με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κανείς δεν κατάλαβε ότι στο δήμο υπήρχαν δύο επενδυτικές προτάσεις και όχι μία; Κανείς δεν κατάλαβε ότι εκτός από την πρόταση Γερασίμου υπήρχε και η πρόταση Φερφυρή για θερμοκήπιο ιδίου μεγέθους; Κανείς δεν κατάλαβε ότι ένας δήμος που είναι δημόσια αρχή δεν μπορεί να επιλέγει κάποιον και να απορρίπτει κάποιον άλλο χωρίς αξιολόγηση; Και αν δεν αξιολογήσει τότε με ποιά κριτήρια θα επιλέξει; Με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι; Κανείς δεν κατάλαβε ότι οι συμβατικές υποχρεώσεις της ΔΕΚΟΠΑ απαγορεύουν στο δήμο να δημοπρατήσει την τιμή του νερού, αλλά με κανέναν τρόπο δεν τον εμποδίζουν να επιλέξη την επενδυτική πρόταση με αξιολόγηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ποιός διέδωσε ότι ο Γερασίμου απέσυρε το ενδιαφέρον του; Ο Χύτας; Η Μήκα; Ποιούς ξεγελάνε; Γιατί το κάνουν; Το να πιέζουν βουλευτές δημοτικούς συμβούλους υπέρ επιχειρηματικών συμφερόντων δεν είναι διαπλοκή; Μήπως έχουμε τόσο εκφυλλισθεί που δε μαςε ενοχλεί τίποτα. Αλλά τι να περιμένει κανείς από μια κοινωνία που έφθασε στην απόλυτη ξεφτίλα να διοικείται από Μήκα - Χύτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΓΑΠΗΤΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕ!

    ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΟΥ κ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ:ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΨΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕ;ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΙΕΙΣ ΤΗΝ ΝΗΣΣΑ;ΤΙ ΣΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕ ΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ BLOG;
    ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΕΞΑΡΤΗΣΗ;

    ΓΙΑΤΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕ;;;;;;;;;;

    Υ.Γ. ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ , ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΟΙ!

    Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή