Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

ΓΙΟΡΤΗ ΜΙΣΟΥΣ ΣΤΗ ΔΑΦΝΗ ΣΕΡΡΩΝ

Επέτειος αυτή τη βδομάδα για τα θύματα στο «Μαϊμούν Ντερέ»। Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, συγκεντρώθηκαν στην περιοχή της Δάφνης Σερρών κάποιοι λίγοι νοσταλγοί του παρελθόντος και βουλευτές και πολιτευτές της δεξιάς και της ακροδεξιάς, όχι τόσο για να τιμήσουν αυτούς που θεωρούν ήρωες, όσο για να καταραστούν τους "εχθρούς του "έθνους" και να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στους "προδότες κομμουνιστοσυμμορίτες » ।Ουδέποτε αναλύθηκε ιστορικά τι ακριβώς συνέβη στην περιοχή। Ασφαλώς χάθηκαν άδικα αθώοι άνθρωποι.Αλλά προβάλλεται μόνο μία άποψη που εκφράζεται από γνωστούς ακροδεξιούς και χουντικούς της περιοχής ( Γούδας κλπ) । Αναφερόμαστε στο 1944 όταν στον τόπο μας υπήρχε φασιστική Γερμανική κατοχή και όλοι πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν προσεγγίζουν τα γεγονότατης εποχής.
Οι εορτασμοί αυτοί έχουν πλέον συρρικνωθεί στα όρια των λίγων αυτών δεκάδων γραφικών ακροδεξιών, δεξιάς προς την ακροδεξιά και τη χούντα।Δυστυχώς, δίπλα σ' αυτές τις παραδοσιακές μορφές των γιορτών του μίσους - που βρίσκονται σε πλήρη παρακμή- έκαναν φέτος την εμφάνισή τους και δήμαρχοι υποστηριζόμενοι από το ΠΑΣΟΚ όπως ο δήμαρχος του δήμου Αχινού Γιάννης Πιλιτζίδης . Αλήθεια ο δήμαρχος υιοθετεί την άποψη περί κομμουνιστοσυμμοριτών όταν στενότατοι συνεργάτες του στο δήμο Αχινού είναι κομμουνιστές;
Στις 18 Σεπτέμβρη 1989, ψηφίστηκε ο Ν.1863/89, ο οποίος διαπνέεται από πνεύμα συμφιλίωσης και ομοψυχίας. Το περιεχόμενό του είναι η άρση των συνεπειών του εμφυλίου πολέμου 1945 – 1949. Νόμος που βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ και του ακροδεξιού κόμματος του Καρατζαφέρη γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια
60 χρόνια μετά την λήξη του εμφυλίου , ορισμένοι θέλουν ακόμα να βλέπουν φαντάσματα, στρατοδικεία και την Μακρόνησο. Τι κι αν τα όπλα σίγησαν το 1949 στο Γράμμο, οι ιδεολογικές πυροβολαρχίες των νικητών (άραγε υπάρχει νικητής σε εμφύλιο πόλεμο;) δεν έπαυσαν έκτοτε να εκτοξεύουν συστηματικά ρητορικές οβίδες διαστρέβλωσης, λασπολογίας, αντικομμουνιστικού μένους και σκοταδισμού. Επί ολόκληρες δεκαετίες μετά τη λήξη του Εμφυλίου, το επίσημο κράτος γιόρταζε ανελλιπώς κάθε χρόνο τη συντριβή των «κομμουνιστοσυμμοριτών» στο Βίτσι – Γράμμο και την «εποποιΐα» των χωροφυλάκων του Συντάγματος Μακρυγιάννη κατά της «ανταρσίας των εγκληματικών ορδών του εαμοκομμουνισμού», το Δεκέμβρη 1944 στην Αθήνα.Σήμερα, για τα προαναφερόμενα, φρόντισε η επίσημη ΝΔ, που μέσω των βουλευτών της πολιτευτών της , βρέθηκε σύσσωμη στο μνημείο του διχασμού για την τέλεση του συγκεκριμένου μνημόσυνου.
Η τέλεση του μνημόσυνου μπορεί να ήταν πράξη επιβεβλημένη από την εξακολουθητικώς ιδεολογική τοποθέτηση και κοσμοθεωρητική αντίληψη των οργανωτών της εκδήλωσης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τύχει επιβράβευσης από τον Δημοκρατικό Λαό.
35 χρόνια από τη μεταπολίτευση, κάποιοι όμως επιμένουν να βλέπουν με τα μάτια του παρελθόντος το παρόν και το μέλλον, και να διοργανώνουν γιορτές αντικομμουνιστικού μένους και εμφυλιοπολεμνκού διχασμού.Ο δημοκρατικός κόσμος της περιοχής αποδοκιμάζει τέτοιες ενέργειες που προσβάλλουν το παρελθόν και την ιστορία του και επιδιώκουν να παρουσιάσουν με προπαγανδιστική διάθεση κάποιες από τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας της χώρας μας.

7 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΝΗΜΗΣ ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΔΑΦΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΙΣΟΥΣ .ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΚΑΙ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ" ΠΡΑΓΜΑΤΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ!!! ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΙΑ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΤΑΣΙΟΛΟΥΚ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΑΓΚΑΔΙ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΑΣ-ΕΑΜ!!!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΜΙΣΟΥΣ; ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΑΣ-ΕΑΜ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΡΙΣΤΕΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ; ΑΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ; ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΥΡΠΟΛΗΣΗ ΣΠΙΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΔΑΦΝΗ ΣΕΡΡΩΝ!!! ΓΙ ΆΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΞΕΧΝΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ!!!

    ΣΙΤΣΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
    ΔΑΦΝΗ ΣΕΡΡΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΤΙ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙ ΕΧΩ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ. ΕΣΥ ΘΑ ΠΡΟΕΡΧΕΣΑΙ ΑΠΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΩΝ ΠΟΥ ΣΦΑΖΑΝ ΣΑΝ ΚΑΤΣΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΜΜΟΝΙΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

    Υ.Γ.: ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΪΜΟΥ ΝΤΕΡΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΣΕ ΑΝΑΚΑΛΥΨΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΩ ΜΝΗΣΙΚΑΚΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ. ΕΓΩ ΤΟΛΜΩ ΚΑΙ ΒΑΖΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ.

    ΚΟΥΚΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
    ΔΑΦΝΗ ΣΕΡΡΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Nai ta koumounia. Pou na kseroun oti patriotismos simenei na ypiretiseis sta tagmata asfalias me tous filos mas tous germanous. Ayti einai I SOSTI ISTORIA!!! Ayta ta pragmata mono stin Elada ginontai.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΣΥ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΗ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΟΥ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ενας δακρύβρεχτος συμφερτός ακατασχετης κομμουνιστικης προπαγανδας, διατυπωμενης με γκεμπελικου τυπου μεθοδολογία. Ας μην ξεχναμε αλλωστε οτι οι κομμουνιστες ήταν οι καλοί σύμμαχοι των ΝΑΖΙ το 1940, και κατεσφαξαν το λαο των βαλτικων χωρων και της Πολωνίας. Επειδή τόσο πολυ πειράζει ο όρος "συμμορίτες" το ΚΚΕ ...να θυμήσουμε οτι στις κομμουνιστικες ταινίες που παιζει το 902 tv ... οι αγωνιστές ηια την απελευθερωση της Ουκρανίας (1942-1950) χαρακτηρίζονται ως "συμμορίτες". Αυτό αλλωστε χαρακτηρίζει το τελευταίο φασιστικό κόμμα της Ελλάδας το ΚΚΕ....δηλαδή το να ζυγίζει τα πράγματα πάντα με δυο σταθμά. Και όπως είπε ο τελευταίος σχολιαστής (ανώνυμος και αθλιος) αυτά τα πράγματα μόνο στην Ελλάδα γίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΦΑΣΙΣΤΑ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑΥΤΟ, ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΙΣ 19/9/1989 Ο ΚΑΡΙΟΛΗΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΣΒΟΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΨΗΦΗΣΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ Ν.1863/89 ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ; ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΘΕΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ,ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΘΕΙΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΜΑΙΜΟΥΝ ΤΕΡΕ ΔΕΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΑΓΚΑΘΩΤΟ ΣΥΡΜΑ; ΤΙΣ ΕΓΚΥΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΞΕΚΙΛΙΑΖΑΝΕ; ΑΥΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ; Ε ΛΟΙΠΟΝ Ο Χ Ι ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ,ΟΤΑΝ Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΩΤΗΣ (ΦΛΩΡΑΚΗΣ) ΑΛΩΝΙΖΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΦΑΖΟΝΤΑΣ ΟΠΟΙΟΝ ΝΑ ΕΙΝΕ ΟΤΑΝ ΦΕΡΑΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΦΑΓΕΑ ΜΑΡΚΟ ΒΑΦΕΙΑΔΗ ΣΑΝ ΗΡΩΑ;ΑΥΤΑ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΟΣΥΜΟΡΙΤΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΕ ΠΟΤΕ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΕΜΑΛΑ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΦΝΗ ΣΕΡΡΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή